Eline Delrue schrijft

Portretten en levensverhalen

Nu in de boekhandel: ‘Over doeners & durvers’

with one comment


Over doeners & durvers is een boek vol inspiratiesprokkels dat vers ondernemerstalent aanvuurt en warm maakt voor een eigen plekje in het grote bedrijfsleven. In twintig dubbelinterviews schuift een gevestigde waarde een jonge belofte naar voren. Veertig West-Vlaamse zaakvoerders, onder wie dertien vrouwen, gebundeld in één boek: het is één groot wespennest. Vol prikkels, bedrijvigheid en hectiek.

Ze ondernemen vlotjes, uit de losse pols. Vaak hebben ze een mooi diploma op zak, maar niet zelden zijn ze selfmade men of women. Sommigen zetten het familiebedrijf verder, anderen stampten zelf een zaak uit de grond.

Elk zijn stiel, elk zijn stijl: sommigen zijn Sturm und Drang, anderen ondernemen eerder à l’aise. Heel down-to-earth en openhartig praten ze over de ratrace van het zelfstandigenbestaan, over de hoogtes en laagtes, successen en struikelblokken, kicks en crisissen.

Gevoelige lezers zijn gewaarschuwd: hun verhaal leest zelden als een trein, eerder als een rollercoaster. Want ondernemen, dat is ook bochtenwerk, met vallen en opstaan. “Soms moet je met je kop tegen de muur lopen, drie keer blijven botsen en weer overeind krabbelen”, zegt een van de jonge starters. Maar laat nu net die angel ook de charme van het vak zijn.

© Eline Delrue & Uitgeverij Lannoo nv, 2010

Written by Eline Delrue

12 december 2010 bij 11:56 am

Geplaatst in Boeken

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dag Eline,
    Ik heb via via je boek ‘over doeners & durvers’ te pakken gekregen. Ik had je daarvoor heel wat leads van jonge starters en iets rijpere ondernemers doorgegeven. Remember? Ik hou van het eindresultaat. Kun je nog eens contact met mij opnemen aub?
    eric

    Eric Kenis

    21 maart 2011 at 8:38 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: